Konopný seznam

úterý 1. března 2011

Půjčka na nové i ojeté auto

Žijeme v době kdy koupit si auto za hotové peníze je někdy opravdu nemožné. Kdybychom se podívali na Slovensku statistiku viděli bychom, že většina, a hlavně mladý lidé, si berou úvěr od banky na nákup auta, ať už je nové, nebo ojeté.

Půjčka na nákup auta je v podstatě účelovým spotřebním úvěrem. Při vyřizování půjčky na je třeba minimum dokladů, splátka je po celou dobu splácení neměnná, a finanční prostředky můžeme čerpat do 24 hodin od podání žádosti.

Úvěr vždy může sahat maximálně do výše auta, které kupujete. Nikdy nedostanete více. To znamená, že dostanete úvěr přesně takový, jaký na daný typ automobilu potřebujete. Půjčka se splácí měsíčními splátkami stále ve stejné výši. Pokud chcete co nejjednodušší způsob splácení, určitě požádejte o inkaso splátky přímo z Vašeho účtu. Tím pádem nebudete muset vůbec sledovat kdy je den splatnosti ao vše se postará přímo banka.

Vedle půjčce si můžete vybavit v bance, nebo nebankovky pojištění auta, nebo přímo i úvěru, který jdete čerpat. Pokud pojistíte Váš úvěr a stane se, že nebudete moci určitou dobu splácet půjčku, banka převezme na určitý čas závazky na sebe.

Mnohokrát je kladena otázka zda je prospěšnější úvěr, nebo leasing. Je třeba si uvědomit pár rozdílů. Při úvěrovém splácení patří automobil od počátku přímo Vám. Pokud se rozhodnete pro leasing, auto patří leasingové společnosti až do doby, dokud nesplatíte všechny dohodnuté splátky. Při neschopnosti splácet půjčku Vás banka vždy v první řadě vyzve, a pokud to nezabere obrátí se na exekutorů. V leasingové společnosti je možnost dohodnout se při neschopnosti na odkladu splátek, nebo dokonce na prodloužení splácení. Pokud to však i tak nezvládnete, leasingová firma může převést nájem na jiného nájemce, nebo předmět úplně odebrat.

Žádné komentáře:

Okomentovat