Konopný seznam

čtvrtek 17. března 2011

Příjemnou dovolenou můžete strávit i na Slovensku

Dovolená na Slovensku

Lázně
Na Slovensku je více než 20 lázeňských středisek. Jsou roztroušeny po celém území Slovenska, každé se specializuje na některý typ onemocnění. Na západě Slovenska jsou známé Piešťany, Trenčianské Teplice a stále oblíbenější Dudince,na středním Slovensku Bojnice, Turčianské Teplice, Rajecké Teplice, Sliač, na východním Slovensku Bardejovské lazne, Vyšné Ružbachy, Nový Smokovec či Štrbské Pleso.

Velká a Malá Fatra
Malá Fatra se nachází na severozápadě Slovenska. V roce 1967 byla prohlášena za chráněnou oblast, v roce 1988 za národní park. Jde o nevysoké pohoří spojující v sobě krásu Vysokých i Nízkých Tater a Slovenského ráje. Velká Fatra se nachází na středním Slovensku. Je převážně zalesněná. Od roku 1973 je chráněnou krajinnou oblastí.

Chaty na Slovensku

ubytování na Slovensku

Ubytování na Slovensku má své kouzlo. Nejčastěji navštěvované jsou vysokohorské chaty ale i chaty a penziony při vodních nádržích. Hotely obsazují převážně zahraniční turisté nebo turisté v lázních. Ceny ubytování se odvíjejí od polohy chaty, platí čím vyšší je chata umístěna, tím jsou náklady na ubytování a především na stravu výše. Často navštěvované jsou chaty v Nízkých a Vysokých Tatrách ale i v Slovenském ráji. Dovolená na Slovensku znamená zasloužený odpočinek a relax v krásné přírodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat