Konopný seznam

středa 2. března 2011

Neuvěřitelně levné letenky

Opravdu zní přímo neuvěřitelně, nabídka britské nízkonákladové společnosti Ryanair, ve které zpáteční letenka z Prahy do Paříže stojí jen 30 EUR. Samozřejmě, tato částka platí pouze ve vybrané dny v následujících měsících, ale kdo má skutečný zájem, dokáže se přizpůsobit. Vždyť Paříž je magický v každém ročním období a je esencí Francie. Vždy je v něm co koukat a objevovat, až nakonec zjistíte, že je kouzelný v každém koutě.

Na poznání Paříže je třeba hodně času, proto si dávkujte atrakce po trošce a vychutnejte si je. Přestože vše ve městě je v neustálém rychlém pohybu, který neutichá ani v noci, třeba se obrnit trpělivostí, hlavně při návštěvách kulturních a historických památek, protože před pokladnami stojí pravidelně dlouhé řady návštěvníků. Pokud však chcete tímto řadou vyhnout, máte možnost zakoupit si dvoj-, čtyř-, nebo šestidenní pas a pak je úplně jedno, jestli se chcete dostat na Eiffelovu věž nebo Vítězný oblouk, zda do nejkrásnějšího pařížského kostela Sainte Chapelle - gotické perly Paříže, nebo katedrály Notre Dame, Louvru, Baziliky Svatého srdce, muzea nebo pařížských katakomb, všude máte přednost a vstupy bez čekání.

Podobnou akci na levné letenky, připravili aerolinky Ryanair i do Říma. Částka 30 EUR postačí na zakoupení zpáteční letenky z Prahy do metropole Itálie. Řím, město měst, patří k nejstarším městům Evropy a je centrem kulturního dědictví světa. Antické památky - Koloseum, Forum Romanum, Konstantinův vítězný oblouk, Antické hradby, ale i Panteon, Španělské schody, kostely, muzea a galerie lákají miliony turistů z celého světa. No třešničkou na dortu je v Římě nejmenší stát světa - Vatikán s Bazilikou sv.Petra, Sixtinskou kaplí a krásným oválným náměstím. Zůstává na Vás, pro které město se rozhodnete.

Žádné komentáře:

Okomentovat