Konopný seznam

čtvrtek 17. března 2011

Dovolená v Itálii

Palmová riviéra Itálie
Palmová riviéra je oblast východního pobřeží střední Itálie. Je to místo s množstvím letovisek a velkou popularitou lidí, kteří zde cestují na dovolené, a to hlavně kvůli plážím a moři. Palmová riviéra se táhne od letoviska San Benedetto del Tronto, až po letovisko Alba Adriatica. Hlavní město riviéry tvoří přístav Ancona.V Palmové riviéře se nachází několik letovisek, které Vás svou krásou určitě okouzlí. Palmová riviéra je místo s krásnými a mohutnými palmami, kde můžete zažít příjemnou klidnou dovolenou, ale na své si přijdou i milovníci zábavy, sportu a nočního života. Mezi nejznámější letoviska v riviéře patří Alba Adriatica, Fano, Marcelli di Numana, Silvi Marina, Tortoreto a San Benedetto del Tronto.

Alba Adriatica
Alba Adriatica je považováno za letovisko s letovisko s nejkrásnějším mořem v celé Palmové riviéře. Dlouhou pláž lemují palmy, piniové háje a kvetoucí rostliny. Turisty může zaujmout pohoří Gran Sasso, které je také národním parkem.V letovisku samozřejmě nesmí chybět například bary, diskotéky, restaurace, cukrárny s typickou italskou zmrzlinou, sportovní hřiště, půjčovny skútrů nebo dětské atrakce aFanoFano je letovisko s dlouhou historií, které je v podstatě lázeňské město s několikakilometrovou písečnou pláží s pozvolným vstupem do moře.

Tortoreto
Letovisko Tortoreto se nachází na úpatí hory Tortoreto Alto a tím se řadí mezi nejzajímavější italské přímořské střediska. Nachází se zde 4 km dlouhá pláž se zlatavým pískem, která je velkým lákadlem pro turisty už do 30. Let.

Marcelli di Numana
Letovisko Marcelli di Numanasa určitě vyplatí navštívit. Je to letovisko, které je u turistů velmi oblíbené pokud popularitě mu pomáhá fakt, že je tu čisté moře, o čemž svědčí i mnoho ocenění Modré Vlajky 
Evropy, které každoročně uděluje organizace OSN.Najdete zde nádherné skalní útesy a také přírodu.
San Benedetto 
del TrontoSan Benedetto del Tronto je lázeňské letovisko, které leží na úpatí abruzzského pohoří. Najdete zde krásnou přírodu s plným komfortem. Pláže jsou lemovány borovicovými háji a mohutnými palmami.

Žádné komentáře:

Okomentovat