Konopný seznam

středa 2. března 2011

Pasivní domy dostaly nová hliníková okna.

Snižování energetické náročnosti budov je in. Snad každý z nás při stavbě domu přemýšlí nad nízkoenergetickou stavbou nebo dokonce pasivním domem. V procesu výstavby si sice taková stavba vyžádá vyšší vstupní náklady, ale její každoroční provoz přinese majiteli do budoucna velké úspory. A s tím spojený i úsměv na tváři.

Jedním z nejdůležitějších bodů, kde energie doslova utíká z domu jsou právě okna. Standard pro hliníková okna pro pasivní domy přinášejí právě nové profily Schüco AWS 90.SI +. Spojují výhody hliníku jako materiálu a na budoucnost orientovanou nízkou energetickou náročnost, přičemž vytvářejí trvale zajímavou architekturu. Dosahují nejvyšší tepelně-izolační schopnost při stavební hloubce 90 mm (Uf = 1,0 W / m² K - pohledová šířka 117 mm, Uw = 0,8 W / m² K, při Ug = 0,6 W / m² K a plastové distanční rámečky). Nový profil přináší optimalizovanou izolační zónu s pěnovými izolačními můstky a lze ho bez problémů kombinovat se sérií dveří ADS 90 PL.SI. Oproti předchozímu systému dosahují nové okenní profily úsporu až 30 procent.

Přitom okna Schüco AWS 90.SI + nesplňují jen náročné požadavky nejvyšší tepelně-izolační schopnosti, jakou dosud dosahovaly jen plastové a dřevěná okna. Tyto vynikající tepelně-izolační vlastnosti při použití stavebnicového systému AWS bylo dosaženo za současného splnění nejvyšších architektonických požadavků z hlediska designu a možností ztvárnění při pouze 90 mm stavební hloubce. V kombinaci se skrytým kováním Schüco AvanTec lze vyhotovit průhledné formáty s hmotností do 160 kg, v kombinaci se Schüco TipTronic lze v budovách odkrýt další energetický potenciál.

Jakoby to nestačilo, hliníkové profily Schüco přinášejí i další výhody - systémově testovaná bezpečnost, mnohočetnost prvků a způsobů otevírání, bohaté barevné možnosti ztvárnění, vybavení odolné proti vloupání, požáru a použití balistickou odolných prvků, efektivní tepelnou a zvukovou izolaci. Hliník jako materiál poskytuje dlouhou životnost a zejména bezúdržbovost.
S novou generací oken AWS (Aluminium Window System) Schüco vytváří systém, který splní jakékoliv požadavky. Přednosti v oblasti funkčnosti se spojují s architektonickým a tvarovým hledištěm. Všechny kování lze obsluhovat manuálně, mechatronický nebo ústředny prostřednictvím centrálního řízení budovy. Hledisko užitkovosti završuje odolnost vůči vloupání až po třídu WK 3 (DIN V ENV 1627), jakož i vybavení přizpůsobené pro starých a zdravotně postižené osoby splňující kritéria podle DIN 18024, resp. 18025.

Žádné komentáře:

Okomentovat