Konopný seznam

čtvrtek 17. března 2011

Dovolená v Turecku

Dovolená v turecku
Turecko je pro mnohé "levnou exotikou." Přiznejme si, že dovolená v Asii zní docela lákavě, kdo by nechtěl na cestách alespoň jednou vytáhnout paty z Evropy.Když se zamyslíme nad finanční stránkou věci, která určitě zajímá každého z nás,zjistíme, že dovolená v Turecku není nejlevnější záležitostí, přeci jen autobusem je cesta příliš náročná a taková letenka něco stojí. Je tedy levnější jet někam blíž?Popravdě si to nemyslím. Možná ušetříte za cestu, ale to co ušetříte, přijde vniveč při pobytu. Turecko je levná země. A co není levné, to se zjedná a levným se stane. Mnoho lidí už přišlo na to, že euro víkend v Istanbulu je ideální porovnání příležitost. V konečném součtu dovolená v Turecku často vyjde levněji než mnohé evropské destinace.
Dovolená v Turecku
poznání kultury
Dobrým impulsem je také poznání nové kultury. Někteří lidé se obávají, zda se budou umět v takové zemi chovat. "Neevropská" kultura na nás v Turecku dýchá doslova z každé zdi, ale nemusíme se bát, že by místní lidé byli nepřátelští. Na poznávání nových kultur a zvyků je Turecko ideální. Místní lidé jsou zvědaví a pohostinní, rádi vám ukážou svoji zemi tak, jak ji vidí oni. Vysvětlí vám své zvyky a obyčeje a na oplátku budou zvědaví na vás.
Někdo říká, že Turci jsou dotěrní. No záleží hodně na vašem přístupu, buďte milí a oni budou také.
Navíc je Turecko doslova ideální zemí pro poodhalení roušky islámu. Pokud jste jen trochu zvědaví na to, jak to chodí v muslimské zemi, určitě si nenechte Turecko ujít. Islám se zde vyskytuje v umírněné formě, lidé se nebojí o svém vyznání mluvit a nebudou se na vás nepřátelsky dívat, ani když se půjdete podívat do mešity v době modlení.

Žádné komentáře:

Okomentovat