Konopný seznam

středa 2. března 2011

Nízkoenergetický a energeticky pasivní dům

Energetická úspornost se stala jednou z nejaktuálnějších témat současnosti. Ve stále větší míře se začínají prosazovat takové koncepty, které zajistí vysoký uživatelský standard při nízkých provozních nákladech. Již dnes lze stavět budovy, které ušetří až 90% nákladů na vytápění ve srovnání s běžnými novostavbami.

Publikace z pera architekta Eugena Nagye, který zasvětil svůj život energeticky efektivní výstavbě, pojednává o dvou nejvýznamnějších představitelích tohoto způsobu výstavby: o nízkoenergetickém a energeticky pasivním domě. Hlavní část publikace se zaměří na stavebně a tepelnětechnické požadavky a jejich zohlednění při tvorbě obvodového pláště, charakteristiku stavebních konstrukcí a technických zařízení, jakož i na možnosti využití inovativních a environmentálně šetrných komponentů a technologií.

Samostatná část je věnována výhodám a zvláštnostem nízkoenergetického a energeticky pasivního domu, zejména kvalitě vnitřního klimatu, prostředkem k zajištění kvality návrhu a realizace, výpočetním metodám při jeho návrhu a jeho energetické optimalizaci. V publikaci se prezentuje množství realizovaných staveb ze zahraničí, z České i Slovenské republiky. Autor: Eugen Nagy Nakladatelství: JAGA GROUP, sro Počet stran: 216

Žádné komentáře:

Okomentovat