Konopný seznam

sobota 5. března 2011

Letenky do Paříže

Město Paříž patří mezi nejoblíbenější města na světě. Každoročně ho navštíví miliony turistů, kteří si ho oblíbili zejména díky historickým památkám, mezi nimiž jsou ve světě takové, které se staly velkými ikonami tohoto města a díky kterým ihned přesně víte, že se jedná o Paříž. Jelikož je Paříž městem módy a zároveň i městem parfémů, mnozí lidé si kupují letenky do Paříže za účelem výhodné koupě oblečení, ale i kosmetických výrobků od známých módních návrhářů.

Mezi nejznámější místa této metropole patří Eiffelova věž, vysoká více než 300m, vážící deset tisíců tun, která je zhotovena ze železa. V tomto městě je nejvyšší konstrukcí a patří mezi nejvýznamnější symboly světa. Proto není divu, že Paříž je velmi oblíbenou turistickou atrakcí. Další památkou v pořadí je Vítězný oblouk, postavený Napoleonem Bonaparte, jako symbol jeho úspěšných bitev. Mezi další významné památky, pro které se vyplatí zakoupit si letenky do Paříže, jsou určitě i Chrám Matky Boží či Basilique du Sacré-Coeur, který je zhotoven z travertinu a je nejvyšším bodem Paříže.

Návštěvníky láká i muzeum Louvre, které patří mezi největší muzea ve světě. Díky Napoleonovi se umělecká sbírka výrazně rozšířila, protože zde přinesl množství předmětů z různých částí světa. Dnes v něm najdeme téměř půl tuctu tisíc malířských děl a mnoho jiných předmětů. Mezi nejznámější díla umístěny v Louvru patří Mona Lisa, zhotovená mistrem da Vincim a množství soch např. od Rembrandta, Goyi nebo Michelangela. Letenky do Paříže budou proto skvělým řešením, jak si vychutnat tu pravou historickou atmosféru v jedné z nejvýznamnějších metropolí světa. Pokud jste Paříž v životě ještě dosud nenavštívili, neváhejte, takovou romantickou atmosféru skoro nikde jinde na světě nenajdete. Proto je toto město vhodné i pro páry, které zde mají často v oblibě zasnoubí se, ženit, nebo jen tak trávit romantický víkend.

Žádné komentáře:

Okomentovat