Konopný seznam

čtvrtek 3. března 2011

Postup uzavření smlouvy

Postup uzavření smlouvy

1.krok: Základní údaje

V prvním kroku vyplňte údaje o vozidle, které chcete pojistit. Stejně tak údaje o pojistníkovi a doplňující údaje, které jsou potřebné pro výpočet ceny a samotné online pojištění auta.

V případě nejasností při vyplňování jednotlivých položek, klikněte na ikonku (?) Za názvem příslušné položky.

Po kliknutí se otevře nové okno prohlížeče se všemi potřebnými informacemi pro vyplnění daného údaje. Po vyplnění všech položek formuláře klikněte na tlačítko Pokračovat.

2.krok: Porovnání pojistného

Po vyplnění potřebných údajů v prvním kroku a kliknutí na tlačítko Pokračovat se ve druhém kroku zobrazí seznam jednotlivých pojišťoven, ve kterém máte možnost porovnat si cenu PZP pro vaše vozidlo. Pojišťovny jsou seřazeny podle ceny, od nejlevnější zákonné pojistky po nejdražší.

Podrobnější informace o výhodách produktu v dané pojišťovně, o výši pojistného krytí, asistenčních službách, či dalších priposteniach zahrnutých v pojistném, zobrazíte umístěním kurzoru myšky na "šipku" za cenou pojištění (hned vedle peněžní hodnoty té které pojišťovny). Takto si můžete vybrat pojištění, které vám nejvíce vyhovuje.

Váš výběr uděláte pouhým kliknutím na logo pojišťovny, případně na název pojišťovny.

Od tohoto kroku je vaše internetové spojení šifrované a chráněné bezpečnostním certifikátem. Ten slouží na ochranu přenášené osobní údaje před zneužitím. Bezpečnost při posílání citlivých údajů je tak plně zajištěna.

3.krok: Údaje pro pojišťovnu a prohlášení

Ve třetím kroku je třeba zadat údaje pro zpracování návrhu pro uzavření pojistné smlouvy.

V záložce Osobní údaje je třeba vyplnit příslušné údaje o pojistníkovi, vlastníkovi a držiteli pojišťovaného vozidla.

V záložce Vozidlo je třeba vyplnit údaje o vozidle, které najdete v technickém průkazu vozidla.

V části Prohlášení je třeba přečíst si jednotlivé body prohlášení, které se týkají uzavření pojistné smlouvy prostřednictvím našeho portálu. V případě souhlasu se všemi body prohlášení, vyjádříte svůj souhlas zaškrtnutím políčka: "Pojistník zaškrtnutím políčka souhlasí se zněním všech bodů tohoto prohlášení"

Po vyplnění všech potřebných údajů a odsouhlasení prohlášení klikněte na Pokračovat

Po potvrzení údajuv ve formuláři se může stát, že Vás systém vrátí na chybějící, respektive chybně vyplněn údaj. V takovém případě ho vyplňte správně a znovu klikněte na Pokračovat.

4.krok: Způsob platby

V tomto kroku si z nabídky vyberte preferovaný způsob platby. Doporučujeme Vám využít platební rozhraní jednotlivých bank, které byly integrovány v úzké spolupráci se zúčastněnými bankami.

Online platby jsou maximálně bezpečné a šetří Vám čas strávený v bance, respektive na poště. Možnost realizace online platby budete mít v posledním kroku Uzavření pojištění.

Pokud preferujete klasický způsob platby poštovní poukázkou, nebo bankovním příkazem, máte také možnost zvolit si jeden z těchto způsobů. Údaje potřebné pro platbu najdete v posledním kroku, hned po uzavření online pojištění. Tyto údaje budou rovněž uloženy ve vašem uživatelském kontě, které se vytvoří automaticky při uzavírání návrhu smlouvy. Po provedení výběru klikněte na Pokračovat.

Pokud potřebujete více informací o způsobu platby, klikněte na Způsob úhrady pojistného.

5.krok: Souhrnné informace

V předposledním kroku se Vám zobrazí souhrnu informace v podobě Návrhu na uzavření pojistné smlouvy.

Důkladně je zkontrolujte. Pokud je některý z údajů nesprávný, můžete jej znovu vyplnit. Na daný krok se vrátíte kliknutím na ikony, které jsou v horní části obrazovky (autíčka), respektive postupným klikáním na zpětné tlačítko s příslušným názvem kroku, na který se vracíte. Tato tlačítka jsou umístěna vždy vedle tlačítka Pokračovat v dolní části stránky.

V případě správnosti údajů a vašeho rozhodnutí uzavřít návrh pojistné smlouvy klikněte na: Uzavřít pojištění

V momentě kliknutí se zaznamená datum a přesný čas uzavření návrhu pojistné smlouvy.
Vaše vozidlo je pojištěno od doby, kterou jste uvedli jako začátek pojištění, ale pouze za splnění podmínky, že danou výši pojistného uvedenou v návrhu pojistné smlouvy uhradíte do 15 dnů od momentu uzavření tohoto návrhu na účet zvolené pojišťovny.

To znamená, že pokud uzavřete návrh pojistné smlouvy dnes, máte na zaplacení 15 dní, bez ohledu na začátek pojistného období Vaší smlouvy. Pro podrobné informace si prostudujte Příklady a výjimky při platbě pojistného
VI. Uzavření pojištění - detail smlouvy
Detail smlouvy
Detail smlouvy

Vaše vozidlo je pojištěno! (Stačí už jen zaplatit příslušnou částku za pojistné)

V posledním kroku jste informováni o úspěšném uzavření návrhu pojistné smlouvy a jeho zaslání do příslušné pojišťovny na zpracování.

Pokud jste si vybrali platbu online, máte možnost zaplatit kliknutím na ikonku zvolené banky. Pokud jste zvlolili možnost platby prostřednictvím příkazu k úhradě, či poštovní poukázkou, stačí si příslušné platební údaje vytisknout (příkaz k úhradě) nebo přepsat do poštovní poukázky, kterou dostanete na každé poště.

V detailu smlouvy si také můžete stáhnout a vytisknout všechny potřebné dokumnety týkající se právě uzavřeného pojištění:

* Návrh pojistné smlouvy
* Bílá karta - dočasná
* Platební údaje
* Záznam o dopravní nehodě
* Všeobecné pojistné podmínky
* Informace před uzavřením smlouvy na dálku
* Smluvní ujednání

Možnost stáhnout a vytisknout si výše jmenované dokumenty máte také v Klientském systému. V případě počátku pojištění s okamžitou platností, Vám doporučujeme vytisknout si bílou kartu spolu s návrhem na uzavření pojistné smlouvy, které Vám poslouží jako potvrzení o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem motorového vozidla. Toto je vhodné například při koupi vozidla a následné cestě od prodávajícího, nebo při přihlašování vozidla do evidence na policii.

Po zaplacení pojistného ve lhůtě v něm stanovené, Vám pojišťovna zašle bílou a zelenou kartu pro celé pojistné období.

Žádné komentáře:

Okomentovat