Konopný seznam

čtvrtek 17. března 2011

Poznávací zájezd Paříž

Paříž je městem lásky, ale i městem módy. Každý rok ho navštěvují tisíce turistů z celého světa, aby se pokochali jeho krásou a strávili tak pár pěkných dní oddychu. Ničím neobvyklým nejsou ani dovolené Slováků v Paříži a proto i cestovní kanceláře u nás mají ve své nabídce několik možností zájezdů do Paříže. Obvykle jde o poznávací zájezdy se zajímavým programem.
Poznávací zájezdy by měla obecně splňovat jednu základní požadavek. Měli by turistům ukázat co nejvíce, ale ne za cenu honění se. Proto si třeba i v případě takových zájezdů v Paříži raději vybrat takový, který se nesnaží za každou cenu přiblížit mnoho památek, ale raději nechá turistů obdivovat ty největší.
poznávací zájezdy organizují cestovní kanceláře obvykle tak, že jde o zájezd autobusem, jehož trvání se pohybuje okolo pěti dnů i s cestou.Dnes se však dají sehnat i poznávací zájezdy letecké. Pokud jde o zájezd autobusem, odjezd bývá většinou plánovaný na večer, aby se turisté do Paříže dostali ráno a mohli si už celý den užívat jeho památky. První den bývá obvykle oddechový a zaměřený jen na procházku městem s tím, že návštěvníci uvidí hlavní historické památky, například Notre-Dame, Place de la Concorde, Champs-Elysées či Vítězný oblouk. Kromě toho se v té samý den dá obvykle navštívit i Eiffelova věž. Druhý den se dá věnovat například muzeím. K těm nejznámějším v Paříži nepochybně patří Louvre. Jelikož jde o muzeum skutečně rozsáhlé, vyplatí se v něm strávit i několik hodin.Odpoledne může být věnovány individuálnímu programu. Další den pokračuje prohlídka města s průvodcem a navštívit se může například Montmarter a Sacre Court. Podle délky pobytu se samozřejmě dají navštěvovat i jiné památky. Odjezd domů autobusem je také obvykle naplánován na večer.
Paříž je tedy město, které se alespoň jednou za život vyplatí navštívit.Proto pokud máte možnost tak neváhejte a nějakou nabídku poznávacího zájezdu do Paříže využijte.

Tento záznam byl zaslán Poznávací zájezdy a označený Eiffelova věž, Louvre, Paříž, poznávací zájezd.

Žádné komentáře:

Okomentovat