Konopný seznam

úterý 1. března 2011

Jak na založení firmy

Rozhodli jste se podnikat? Pokud jste si již vybrali oblast, ve které chcete podnikat i předmět podnikání stačí už jen založit firmu. Založení firmy představuje složitý a hlavně zdlouhavý proces. Potřebné je připravit nekonečné množství dokumentů a následně navštívit desítku úřadů.

Každý kdo chce podnikat si musí vyřídit živnostenský list, který je průkazem živnostenského oprávnění. Začátek provozování živnosti se ohlašuje na příslušném obvodním úřadě podle bydliště fyzické osoby. Pro získání živnosti je nutné předložit výpis z rejstříku trestů, který není starší než tři měsíce, zaplatit poplatky spojené s vydáním živnostenského oprávnění a vyplnit formulář, který získáte na obvodním úřadě, obor živnostenského podnikání. Tento formulář se bude ptát na vaše jméno a příjmení, trvalé bydliště, rodné číslo a údaj o tom, zda soud nebo jiný správní orgán vám neuložil zákaz činnosti týkající se provozování živnosti jako i na obchodní jméno, předmět podnikání, identifikační číslo a sídlo společnosti. Pokud byly splněny všechny podmínky živnostenský úřad vydá živnostenský list do 7 dnů ode dne doručení ohlášení.

Začátek podnikání bývá poměrně těžký. Musíte mít k dispozici dostatek finančních prostředků, abyste svou podnikatelskou činnost mohli rozjet. Mnozí se však rozhodnou založit si živnost a podnikat i když finanční prostředky na to nemají. Obvykle požádají o pomoc banku, která jim poskytne finanční prostředky v podobě rychlé půjčky.

Pokud se chcete vyhnout zdlouhavému papírování a běhání po různých úřadech můžete využít služby společnosti, která se zabývá prodejem firem, které byly založeny pouze za účelem jejich prodeje. Jde o prodej ready made společností, které nikdy nevykonávali žádnou činnost. Výhodou těchto firem je, že mají splacený základní kapitál a také splněné povinnosti vůči finančnímu úřadu.

Žádné komentáře:

Okomentovat