Konopný seznam

úterý 1. března 2011

Ceny letenek do USA

Chtěli byste na vlastní oči vidět Ameriku? Prohlédnout si sochu svobody nebo se projít po New Yorských bulvárech? Poleťte do USA a zažijte to, po čem toužíte, letenky do USA jsou stále levnější.

Letecká doprava se stala v posledních letech opravdu přístupnější i pro střední třídu, pro které bylo ještě do nedávna létání luxusem, který si nemohou dopřát. Nyní se cena letenek, zejména u nízkonákladových společností pohybuje opravdu směšně nízko a často tak nahrazuje v běžném životě i dopravu autobusovou, protože vyjde podobně draho, ale navíc je pohodlnější.

Například jen po Evropě, cesta Praha – Londýn trvá letadlem přibližně dvě hodiny. Autobusem byste museli cestovat téměř celý den. Běžná letenka do Londýna nízkonákladové společnosti je nabízena i kolem 1 000 Kč.

Podobně tak je tomu i s USA, ačkoliv zde je jízda autobusem kvůli oceánu vyloučena a nahrazuje ji trajekt. Cena letenky USA se pohybuje nejčastěji mezi 20 000 – 25 000 Kč. Doba přímého letu trvá kolem 8 hodin. Pokud zvolíte let s mezipřistáním, doba se samozřejmě prodlouží, ale je velká šance, že se letenka ještě zlevní. Pokud byste rádi zavítali až na východ USA, počítejte s tím, že si za tuto vzdálenost ještě asi 10 000 Kč připlatíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat