Konopný seznam

úterý 1. března 2011

Levné letenky: co to obnáší?

Zejména náruživý cestovatelé jistě již nahlédli do tajů nabídek nízkonákladových společností. Pro ty, kteří ještě neměli to štěstí nebo dostatek odvahy je tu pár informací o nízkonákladových společnostech a jejich levných letenkách.

Proč mohou ceny letenek tak nízké?

Rozhodně se není třeba bát, že ceny letenek klesají na základě snížené bezpečnosti letu. Nízká cena letenek je vytvářena především odstraněním přebytečného komfortu při letu, jako je občerstvení na palubě zdarma, absence 1. třídy a využívání pouze turistické třídy, létaní na vedlejší letiště apod.

Odkud a kam nízkonákladové společnosti létají?

Zde samozřejmě záleží především na jednotlivých nabídkách společnosti. Obecně se však dá říci, že přímo v České republice létají nízkonákladové společnosti z Prahy a Brna. V blízkém okolí však můžete využít i letiště v Bratislavě, Berlíně, Krakově, Frankfurtu a dalších. Cílové destinace jsou pak většina velkých měst Evropy a některé známé destinace v Americe, Africe či Asii.

U jaké společnosti tedy můžu letenku sehnat?

Jen namátkou lze z nejznámějších nízkonákladových společností využít například levné letenky Smart Wings, velmi levné lety od společnosti Ryanair nebo letenky StudentAgency, Wizzair či Easy Jet. Seznam ale rozhodně není úplný.

Žádné komentáře:

Okomentovat