Konopný seznam

úterý 1. března 2011

Pozor na úroky z prodlení

Pokud jste si vzali půjčku a jste problémoví, co se týče dodržování termínů splátek, možná by Vás zajímalo, jaké jsou úroky z prodlení. Tak se totiž nazývají úroky, která Vám připočítá bankovní dům či nebankovní instituce, pokud si neohlídají splácení svých záväzkov. Podle vyhlášky vlády se účtují úroky z prodlení vyšší o 8%, jak udává Evropská centrální banka. Proto pokud jste se v takové situaci ocitli, není dobré příliš váhat.

Úroky z prodlení jsou stále vyšší a obnos, který je třeba splácet, se tak neustále zvyšuje. Zpráva o podrobnostech Vaši bankovní instituci či nebankovní finanční firmu aa pracujte na společném řešení těchto nepříjemností. Výpočet úroků z prodlení je tak závislý na jménu i konkrétní úrokové sadzbe.V každém případě je nuté vybírat u sjednávání půjčky pozorně. Jinak se můžete při náhodném nesplácení splátky včas divit. Jak lze vidět je závislé tedy na jménu i úrokové sazbě, aby bylo spočítání úroků co nejpřesněji.

Rozhodně se tedy o těchto úrocích informujte u bankovní domu či nebankovní instituce, u které půjčku chcete dohodnout. V případě platební neschopnosti, ihned dejte vědět příslušnému věřiteli a situaci se snažte vyřešit. Další informace: účtování úroků z prodlení

Žádné komentáře:

Okomentovat