Konopný seznam

úterý 1. března 2011

Co je to půjčka

Půjčka je druh úvěru, při kterém dochází k časovému přerozdělení peněz mezi věřitelem a dlužníkem. Povinností dlužníka je věřiteli půjčené peníze vrátit v předem dohodnutých splátkách. Obvykle musí dlužník kromě půjčených peněz věřiteli vrátit i něco navíc, čili úroky a různé poplatky, které jsou pro věřitele hlavním motivem, pro který své peníze půjčuje.

Půjčky můžeme rozdělit na:

- Bankovní,

- Nebankovní.

Bankovní půjčky využívají nejčastěji klienti, kteří dosud neměli problém se splácením půjčky a nejsou zapsáni v registru dlužníků. Tento typ půjčky nabízí pro klienty výhodnější úrokové míry a nižší poplatky za vedení úvěru.

Nebankovní půjčky jsou nabízeny obvykle soukromými společnostmi nebo i jednotlivci, kteří se na půjčováním peněz zabývají. Takový typ půjčky je vhodný pro klienty, kteří už mají záznam v bankovním registru dlužníků nebo i pro klienty, kterým banka odmítla poskytnout půjčku. Typy nebankovních půjček: půjčky bez registru, půjčky bez potvrzení příjmu, půjčky ihned, půjčky do 24 hodin, půjčky na směnku nebo půjčky on-line. Poplatky za poskytnutí půjčky nebo měsíční poplatky za půjčku jsou při nebankovních půjčkách velmi vzácné. Klient dopředu ví, za jakých podmínek si peníze půjčuje a kolik na půjčce proplatí.

Půjčka je vhodná pro každého, kdo se ocitl v nepříjemné finanční situací. Pokud jste úspěšný podnikatel a právě v tomto období se vám nedaří, neuvažujte nad prodejem sro ale vezměte si raději půjčku z banky nebo nebankovní společnosti a snažte se svou společnost ještě rozjet.

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Rychlé on-line půjčky jsou opravdu užitečné, vybral jsem na rychlapujcka-is.com vždy aktuální informace

    OdpovědětVymazat