Konopný seznam

úterý 1. března 2011

Nejlevnější povinné ručení

Sjednat povinné ručení je ze zákona povinné pro každého vlastníka motorového vozidla. Vyznat se na trhu pojišťoven, které povinné ručení poskytují, je zejména pro začínající řidiče složité. Podívejme se na kritéria, podle kterých lze udělat srovnání povinného ručení.
Cena povinného ručení

Každého vlastníka auta v první řadě jistě napadne cena. Cena povinného ručení je samozřejmě důležitým faktorem, je však třeba dbát na to, zda nejlevnější povinné ručení na trhu odpovídá Vašim potřebám. Cenu můžete samozřejmě snížit sjednáním ručení online nebo využitím různých slev a bonusů.
Výše pojistného krytí

Asi nejdůležitějším faktorem při výběru povinného ručení by měla být výše pojistného krytí, tedy částka, kterou pojišťovny v případě nehody budou schopny zaplatit. Nejnižší limit krytí je 35 mil. Kč na škody na majetku a stejná částka na škody na zdraví. Většina pojišťoven však poskytuje pro své klienty různé výše krytí a to až do výše 100 mil. Kč. Pokud máte větší riziko nehody, určitě se vyplatí přemýšlet nad zvýšením pojistného krytí.

Kromě těchto dvou hlavních hledisek je třeba vzít v úvahu i další faktory, jako poskytované asistenční služby, slevy na další pojištění (např. havarijní) nebo slevy na pojištění více vozidel. Nelze opomenout ani důvěryhodnost pojišťovny.

Žádné komentáře:

Okomentovat