Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Zvuková izolace

Určitě i Vy znáte ten stav, když slyšíte každý zvuk, který se stane u Vašeho souseda. Není to vůbec příjemná záležitost a určitě to chcete co nejdříve nějakým způsobem změnit. Tato změna může být velmi jednoduchá. Jediné co potřebujete je použít zvukovou izolaci v celém domově.
Záleží jen na Vás, které části domu potřebujete zateplit, avšak pokud chcete komplexní zateplení, často je dobré začít od podlahy. Desky izolace položíte přímo na betonové, nebo na dřevěné podlahy. Uložení izolace patří mezi nejjednodušší stavební úkony, jaké můžete znát. Když už položíte samotnou izolaci, na desky můžete nalepit například dlažbu, parkety, nebo i plovoucí podlahu.

zvuková izolace
Dalším krokem ke kvalitní a univerzální izolaci je zateplení stěny. Pokud se rozhodnete pro izolaci zděné nebo sádrokartonové stěny, určitě nebudete litovat.Dokáže perfektně eliminovat veškerý hluk, ať už od sousedkou, nebo z venkovních prostor. Pokud žijete v panelovém domě, zvuková izolace je o něco komplikovanější, pokud chcete dojít k co nejlepšímu výsledku. Stěny v paneláku jsou pevně, a nepružně spojené, a proto se zvuk přenáší všemi panely, které jsou navzájem propojeny. Pokud chcete docílit perfektní efekt izolace, je třeba použít zateplení na obložení stropu, ale také všech stěn kolem.
Zvuková izolace dokáže téměř čáry. Zateplení stěny dosáhne útlum až 36 dB.Abyste však zabránili šíření přes zvukové mosty, desky šroubujte do stěny. Pokud natrefíte na kvalitní zvukovou izolaci tak se dostanete k ekologickým kouskům,které jsou vhodné pro všechny typy alergiky a astmatiky.

Žádné komentáře:

Okomentovat