Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Zateplení fasády

Zateplení fasády dokáže snížit náklady na energie, které každý den utratíte na vytápění o neuvěřitelných 35%. Ano je to reálné. Vezměte si, že Vaše stěny neustále propouštějí studený vzduch dovnitř. To znamená, že musíte topit stále více a více. Avšak pokud se rozhodnete pro některý zateplovací systém s dáte se na cestu zateplování, vytápět budete minimálně.
Při izolaci fasády je vždy třeba vybírat materiál podle toho, z čeho je složena Vaše obvodová stěna, ať už je to tloušťka, nebo samotný materiál. Obvodový plášť, který se nachází kolem celého domu má obrovskou plochu, a proto vznikají při fasádě velké tepelné ztráty. Je třeba si uvědomit, že když začnete šetřit při vytápění, tak nešetříte jen Vaše peníze, ale také dbáte o životní prostředí.

Zateplení fasády
Zateplení fasády avšak nepomáhá jen v zimních měsících před zimou. Je také prospěšný v létě, když jsou taková vedra, že se uvnitř domu nedá ani vydržet.Pokud však chcete zateplit fasádu proti letnímu přehřívání, musíte zainvestovat do izolace ještě více, protože přehřívání vyžaduje ještě větší tepelný odpor a tepelnou kapacitu.
Existují dva druhy izolace - zateplovacích systémů. Je to buď kontaktní zateplení, nebo odvětrané zateplení. Každý zateplovací systém má své výhody, ale i nevýhody. Při kontaktním zateplení dost ušetříte, protože je izolace spojena přímo s zdivem a postačuje jen menší tloušťka tepelné izolace. Odvětrané zateplení je už o něco finančně náročnější. Jedná se o upevnění tepelné izolace na ocelový nebo popřípadě dřevěný rošt. Jeden rošt slouží k upevnění a druhý na odvětrávání.
Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv zateplovací systém, stále mějte na vědomí, že investice v oblasti izolace se Vám stále do několika let vrátí. Protože energie každoročně stoupají, zateplování bývá stále častější a častější možností, jak ušetřit v každé rodině.

Žádné komentáře:

Okomentovat