Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Zimní zahrada

Už dlouho toužíte po zimní zahradě? Tak proč si svůj sen nesplnit? Pokud plánujete stavbu domu se zimní zahradou byste měli počítat už v první fázi projektování domu. Pozdější přístavba zimní zahrady přináší technické komplikace, a to hlavně s napájením izolace. Zimní zahradu však nemusíte stavět souběžně s rodinným domem. Doporučuje se počkat zejména v případě zděné stavby, která potřebuje dostatek času na zbavení se nadměrné vlhkosti.

Při projektování zimní zahrady je nejdůležitější orientace na slunce a návaznost na interiér domu. Nejvhodnější je jižní orientace zimní zahrady.

Pokud vám dispoziční řešení neumožňuje postavit si zimní zahradu nemusíte být smutní. Zimní zahradu můžete mít v domě prakticky kdekoliv. Jednoduše si zimní zahradu udělejte z předsíně domu. Ideální rozměry zimní zahrady jsou 25 až 30 metrů čtverečních.

Nejdůležitějším prvkem zimní zahrady je nosná konstrukce a skleněná okna. Mezi nejčastěji používané konstrukční materiály patří dřevo, hliník nebo plast. Každý z těchto materiálů má své výhody a nevýhody. Nejčastěji se používají plastové konstrukce do kterých jsou osazovány plastová okna. Plast má dlouhou životnost a výborné izolační vlastnosti. Dobré tepelně izolační vlastnosti má i dřevo. Obvykle se používá na stavbu nosných konstrukcí smrkové, borové ale i dražší dubové dřevo. Avšak pokud chcete zimní zahradu využívat i jako skleník dřevěná konstrukce není vhodná.

Zimní zahradu vám postaví kvalifikovaná stavební firma, která se zabývá právě budováním zimních zahrad. Na internetu najdete jistě spoustu firem, které nabízejí realizaci zimních zahrad za příznivé ceny. Pokud jste šikovný kutil, stačí si obléci montérky a s přípravami na stavbu pomoci.

Žádné komentáře:

Okomentovat