Konopný seznam

pátek 9. září 2011

V čem spočívá kouzlo vodní dýmky?

Vodní dýmka zábavou? Kouření vodní dýmky patří pro některé jako zpestření dovolené v Turecku, v zemích Blízkého Východu či Afriky. Nejprve si řekněme co vodní dýmka je a odkud pochází.

Vodní dýmku jako první začali používat Indové, pak se rozšířila do Arábie. Lidé si ji oblíbili i na Středním východě av Asii. Vodní dýmka se používá ke kouření tabáku. Jde o filtraci a ochlazování kouře přes vodní filtr. Výhodou je, že nečistoty se zachytávají přes vodu. Základem je tabák smíchaný s medem a olejem. Tato směs je vlhká a mazlavá a při hoření silně kouří. Tabák má různé příchutě. Mezi oblíbené patří jablko, meloun, káva. Arabské země používají tabák bez příchutě.vodní dýmka se stává stále populárnější. Lidé si ji dovážejí z dovolené jako suvenýr, nebo dárek pro přátele. Zajímavostí je, že kouření se stává populárním v barech, restauracích, hospodách. 
Je tato zábava opravdu až taková nevinná? Kouření vodních dýmek se stále více stává součástí života u mladých lidí. Při kouření vodní dýmky může vzniknout závislost. Náchylné jsou hlavně mladé ženy a dívky. Sladký tabák může nekuřákům zachutnat a stane se jen malým krůčkem k zahájení kouření cigaret. Dalším problémem může být náustek. Tím, že si kuřáci vodní dýmky náustek podávají, může dojít k infekcím, nachlazení nebo chřipkovému onemocnění.

Žádné komentáře:

Okomentovat