Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Tepelná izolace podkroví

Tepelná izolace podkroví je významná ze dvou pohledů. Z pohledu celkové izolace podkroví a z pohledu konstrukce podkrovního bydlení.
Strop a střecha jsou významným kanálem úniku tepla z domu. Jejich důkladnou izolaci lze udržet teplo v domě a v konečném důsledku ušetřit nějaké finanční prostředky. Taková investice se může při starších domech při dnešních cenách energií vrátit během několika let.
Při využívání podkroví na obytné účely je jeho výborná tepelná izolace klíčová. V minulosti bylo podkroví pouze skladiště nepotřebných věcí, které nikdo neměl odvahu vyhodit. Situace se však velmi změnila. Ceny nemovitostí se vyšplhaly vysoko a tak na bydlení se využívají i prostory, které původně na to nebyly určeny. Celé je to i o efektivnějším využívání prostoru. Podkrovní bydlení se stává i záležitostí módy a stylu.
Nesprávná tepelná izolace může výrazně narušit požitky s podkrovního bydlení. Proto je nutné důsledně vybírat izolační materiál a svěřit izolační práce někomu,kdo s tím má bohaté zkušenosti a kvalitní reference.
Nejčastěji používanými materiály na izolaci podkroví je minerální vlna (lepená plsť).Další materiály, které jsou nezbytné k procesu tepelného izolování střechy patří fólie proti páře, lepící páska, těsnící páska a přítlačné desky.

Žádné komentáře:

Okomentovat