Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Povolení pro stavbu plotu

Oplocení patří k nezbytným doplňkem domácnosti a proto se lidé se často ptají, jaké povolení potřebují na stavbu plotu, a zda je vůbec nutné ho pro tyto účely vlastnit. My Vám v tomto článku zodpovíme na všechny důležité otázky ohledně výstavby.

Povolení pro stavbu plotu

Zákon staví plot do pozice drobné stavby, což v podstatě znamená doplňková funkce pro Vaši hlavní budovu. Ve zkratce drobná stavba nemůže omezovat životní prostředí a to vede k tomu, že k výstavbě plotu nepotřebujete žádné stavební povolení, které zbytečné omezuje práci kolem domácnosti.
Avšak i při tomto úkonu vznikají určité povinnosti. Je důležité ohlásit se obecnímu úřadu ohledně práce, kterou se chystáte momentálně provést. Ohlášení, se kterým pojedete na úřad musí obsahovat několik náležitostí, kterými jsou místo stavby, druh a účel stavění, technický popis (jakým způsobem plot vznikne), a samozřejmě musíte uvést i samotné rozměry. Co však bývá jednou z nejdůležitějších částí, je jednoduchý nákres s umístěním.
Důležitou otázkou při "oplocení" Vašeho domu bývá také i to, zda potřebujete souhlas od samotného souseda. Odpověď je velmi jednoduchá. Jelikož se jedná o stavbu neohrožující životní prostředí, čili ani souseda, tak nemusíte vlastnit žádné povolení, které by Vám nadále komplikovalo úkon, který potřebujete provést.
Určitě Vám však doporučujeme přečíst si příslušnou část stavebního zákona, kde se můžete dočíst všechny nejdůležitější a nejpřesnější informace ohledně všech druhů staveb plotu do úplné podrobnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat