Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Interiérové ​​barvy

Barvy v interiérových prostorách jsou pro každého velice důležité. Problém při vybírání té správné barvy řeší téměř každý. Na každého člověka působí barvy individuálně, a proto je důležité abyste si vybrali takové barevné sladění, které bude na Vaši psychiku ovlivnit jen a jen pozitivně. V tomto článku bychom si představili několik základních barev a jejich samotný vliv na nás.
Zelená barva je barvou, kterou je dobré používat s červeným odstínem. Tato barva přírody dokáže člověka uvolnit a zároveň uklidnit. Zelená také pozitivně působí na spánek a proto ji můžete bez problémů umístit do pokoje, kde spíte.

Interiérové ​​barvy
Modré provedení ve Vašem interiéru dokáže krásně uklidňovat, ale zároveň i osvěží. Jedná se o takzvanou studenou barvu, a proto ji doporučujeme používat zejména v místnostech kde se nachází dostatečné množství denního světla. Modrá barva dokáže v člověku vyvolat pocit harmonie a ochrany.
Žlutá je otevřenou barvou, která v sobě skrývá radost. Tento odstín se bude nejlépe vyjímat v dětských pokojích, nebo v místnostech s dostatečným denním světlem. Žlutá podporuje náš výkon, osvěží, povzbudí, ale také dodá radost do života.
Bílá barva představuje univerzální barvu. Působí na všech okolo čistě a také ochraňuje ztrátou energie. Bílá patří mezi takzvané "achromatické" barvy.
Červená se doporučuje používat jen jako doplňkový odstín. V případě pokud se jí použije hodně, může v nás vyvolávat pocit nervozity. Samozřejmě obsahuje i různé pozitivní vlastnosti, jakými je například vzbuzení aktivity, motivace, ale také dokáže dodat životní energii.
Oranžová se svými vlastnostmi dosti podobá svými vlastnostmi na žlutou. Jedná se o barvu, která je živá, působí dynamicky a pozitivně. V případě kombinace s červenou, dostanete nádherný výsledek.

Žádné komentáře:

Okomentovat