Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Burza zlata

Investice do zlata je častým úkazem, který se vyskytuje zejména v době dluhové krize. Investoři se snaží investovat téměř do všeho co jim vynáší, avšak zlato je jedna z nejlepších voleb. Investoři vidí v zlatě uchování hodnoty jejich peněz v případě znehodnocení dolaru, nebo eura. V médiích jste mohli poslední dobu zjišťovat obrovské nárůsty ceny zlata. Investování však není vždy takové bezpečné, protože na trhu existují velké výkyvy.
Základním pilířem při obchodování se zlatem je uvědomění si, že obchod se zlatem probíhá jen v amerických dolarech. To znamená, že pokud stoupne zlato v dolarové ceně, neznamená to automaticky nárůst ceny zlata v eurové měně. Pokud se euro posílí vůči dolaru, zvedá se cena zlata v dolarech. Pokud euro naopak poklesne, cena zlata v eurech může i tak stoupnout, protože v dolarech zůstává zlato v téže ceně.
Na burze se se zlatem neobchoduje tak, jako s akciemi, kde se jedná a spotovou cenu. Zlato se obchoduje ve formě kontraktů na dodávku zlata v budoucnosti. Cena, kterou můžete vidět v médiích je spotová cena, která v podstatě zobrazuje hodnotu zlata dnešní den. Avšak při koupi zlata si vždy musíte zvolit termín dodávky. Pokud se daný termín blíží, automaticky musíte přerolovat na další kontrakt, a tím se zvyšují poplatky. Pokud byste chtěli do zlata investovat bez takzvané páky, musíte si zakoupit alespoň 100 uncí zlata, což zhruba představuje 160 000 amerických dolarů. To vyloučí obrovské množství investorů, protože málokdo chce obchodovat s tak velkou částkou, která častokrát tvoří i celý majetek investora.
Investice do zlata je samozřejmě dobrou volbou při nejistotě největších, světových měn. Pokud se naučíte ovládat obchod se zlatem, můžete na něm pěkně zbohatnout. Důležité je jen věnovat tomu čas, a předtím než se do toho pustíte, je třeba určitou dobu sledovat trh a jeho chování. Toto je příspěvek na téma nákup a prodej zlata.

Žádné komentáře:

Okomentovat