Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Postup při stavbě altánu

Altán je místo na Vaší zahradě, kde můžete dennodenně relaxovat, užívat si čerstvý vzduch a zároveň být v pohodlí své domácnosti. Možná i Vy si chcete postavit altán, nebo určitý druh zahradního domku, jen zrovna nevíte jak na to.Dnes Vám přineseme stručný návod, jak, kde, a jak správně postavit altán, aby splnil všechny důležité funkce, které splňovat má.
Altánky jsou většinou místa, která jsou složeny z pevné konstrukce a ze střechy,přičemž stěny nemusí být vůbec vyplněny. Někdo však požaduje větší soukromí, a proto si dává vyplnit buď jen jednu stěnu, nebo více stěn. Ve většině případů se jedná o stěny, přes které fouká vítr a jednoduše to nedělá dobrotu v celém altánku.

Postup při stavbě altánu
Častokrát znějí otázky typu, "Na jakém místě postavit altán?". Odpověď je jednoduchá. Postavte ho přesně tam, kde chcete aby stál, a kde se budete cítit nejlépe. Často jsou altánky vystaveny v prostorách, kde je krásný výhled na okolí,ať už je to okolní zeleň, jezírko, potok, nebo jiné přírodní části. Nejvhodnější je když samotnou stavbu spojíte se zahradním grilem, který později můžete využít na různé grilování i v horším počasí.
Altánky se nejčastěji staví v různých tvarech, jakými jsou například obdélník, šestiúhelník, nebo dokonce i osmiúhelník. Je jen na Vás, jakou velikost si zvolíte.Při výstavbě altánku nezapomeňte vysadit rychle rostoucí popínavé rostliny, které dokáží v okolí vytvořit příjemný stín, a tím ještě více zpříjemnit relaxační chvilky ve Vaší zahradě.
Při výběru materiálu máte úplnou svobodu, i když nejčastěji se budovy typu altánku stavějí z kvalitního dřeva, které dokáží přivodit příjemný efekt a estetické zpestření zahrádky.

Žádné komentáře:

Okomentovat