Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Hebel stavební dílce

Hebel jsou stavební dílce z pórobetonu, které zajišťují ideální klimatické podmínky během každého ročního období. Stavební materiál Hebel má schopnost akumulovat teplo, také tlumí světlo a je výbornou tepelnou izolací. Používá se nejčastěji jako materiál při stavbě pracovních hal či velkých nákupních center jako jsou například Tesco či Lidl.
Masivní stavební materiál jako je pórobeton má schopnost tlumit teplotu a kombinovat ji se schopností uchovávat teplo i chlad. Stavební dílce Hebel se vyznačují schopností akumulovat tepelnou energií a zpomalit tak její propustnostmezi vnitřním a vnějším prostředím v době tak, že při vysokých teplotních výkyvech dochází k vyrovnání teploty během 12 hodin. Naakumulované teplo se do budovy dostane až když dělnické haly a kancelářské budovy jsou prázdné. Prostřednictvím ventilace puštěné během noci je teplý vzduch z místnosti odventilovaný ven.Chladný noční vzduch je uložen v pórobetonu a ráno zabrání opětovnému zahřátou.Tímto způsobem je možné výrazně zredukovat náklady na ochlazování a ventilaci v budově.
Až 80% slunečního záření proniká přes střechu. Masivní střecha z pórobetonu Hebel zabrání pronikání tepla do místnosti. Je to lehká masivní střecha tvořená střešními panely z pórobetonu. Střecha Hebel je velmi odolná vůči vnějším povětrnostním vlivům a překoná každé špatné počasí. Zaručuje stabilitu i během náporu větru a zatížení sněhem.

Žádné komentáře:

Okomentovat