Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Izolace podlahy

Důležitost izolace podlahy si uvědomují zejména lidé, kteří zažili zimu ve svém bytě nebo domě. K takové situaci dochází v samostatně stojících rodinných domech a bytech, které jsou umístěny přímo nad nevytopené sklepními prostorami.
Izolace podlahy je nesmírně důležitá z hlediska energetické účinnosti celé stavby.Spolu s okny patří podlaha k největším kanálem úniku tepla. Neizolovaná nebo špatně izolovaná podlaha výrazně prodražuje provoz domu nebo bytu. Často jsou citovány mnohé zdroje, které uvádějí, že izolací podlahy je možné ušetřit až pětinu nákladů na vytápění. Náklady na izolaci podlahy nejsou velké a celý proces je relativně jednoduchý. Základní izolace podlahy s použitím levných materiálů se pohybuje řádově ve stovkách eur.
Mezi nejčastěji používané materiál na izolaci podlahy patří - minerální vlny,polystyren a polyuretan. Polystyren je nejlevnější z nich, ale zároveň je nejtlustší při stejné tepelně izolační účinnosti. V případě nedostatku místa na hrubé izolační materiály je nutné použít dražší a tenčí materiály, jako jsou minerální vlny. Za nejkvalitnější materiál je považován polyuretan. Je však i nejdražší.
Kromě chladu je nutné izolovat podlahu i proti vodě a vlhkosti. Pro tento účel se považuvají fólie z různých materiálů. Jako příklad mohou sloužit PVC fólie.

Žádné komentáře:

Okomentovat