Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Pomocník v kuchyni - drtič potravinových odpadů

Asi žádná domácí hospodyňka si neumí představit svou kuchyni bez sporáku, trouby, rychlovarné konvice či mikrovlnné trouby. Samozřejmě nesmí chybět digestoř - odsavač par, který je v kuchyni nezbytností a jedinou možností jak zbavit kuchyň od nežádoucích par a pachů, které vznikají během vaření.
V žádné moderně zařízené kuchyni by neměla chybět velmi oblíbená a praktická myčka nádobí, která šetří čas i peníze. V poslední době se těší velké oblibě drtiče potravinových odpadů, které pomáhají při třídění odpadků. Veškerý nepříjemný, mokrý a rychlé zahnívající potravinový odpad jednoduše shrnete do dřezu a pustíte drtič odpadků. Drtič odpadků potravinový odpad rozdrtí na malé části a spláchne do odpadního potrubí nebo septiku. Toto vše probíhá bez použití různých čepelí nebo nožů.
Instalace drtiče potravinových odpadů je velice jednoduchá a zvládne ji každý. Drtič potravinových odpadů se upevňuje přímo na výlevku dřezu na místo původního sifonu. Obvykle se ovládá pomocí nástěnného spínače, který je propojen se zásuvkou nebo dálkovým spínačem. Nejčastěji se však ovládá pomocí pneumatického spínače, který se nachází na dřezové desce nebo přímo v dřezu. Drtič může být také propojen s odpadní trubkou myčky nádobí nebo dalším dřezem.
Drtič potravinových odpadů je samočisticí a nevyžaduje údržbu. Manipulace s drtičem je velmi jednoduchá a nenáročná. Při mytí nádobí není třeba drtič zapínat -funguje jako sifon. Poměr rozdrcených částí k splachující vodě je 1: 3 a průměrná denní spotřeba je asi 3 litry v závislosti na délce drcení.

Žádné komentáře:

Okomentovat