Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Klinker stavební materiál

Klinker je přírodní stavební materiál z produkce společnosti Wienerberger.Vyrábějí se z něj cihly v čisté původní podobě. Tento tradiční stavební materiál s novými vlastnostmi je zárukou mimořádné odolnosti vůči povětrnostním vlivům.Mrazuvzdornost cihel je zase zárukou dlouhé trvanlivosti a prevencí protináročným opravám po každé zimě. Jsou předurčeny zejména do zahrad, parků čipěších zón.
Rozdělit je můžeme podle účelu použití na:
- Dlažební cihly,
- Lícové cihly.
Dlažební cihly jsou vhodným řešením pro zahrady i veřejná prostranství. Možné jejejich doplnit dlažebními plotnami a zatrávňovacími tvarovkami. Jsou vyráběnyrůznými úpravami nášlapné plochy. Tato plocha může být hladká nebo drsná.Dlažební cihly Klinker se mohou ukládat do písku, malty či do tenké vrstvy lepicímalty.
Lícové cihly Klinker jsou určeny hlavně na zhotovení různých druhů neomítnutéhořezného zdiva a zděných konstrukcí v exteriéru či interiéru. S pomocí fasády zlícových cihel dodáte každé budově nezaměnitelný vzhled.
Přednosti a silné stránky cihel Klinker:
- Přírodní materiál,
- Přírodní barvy,
- Stálobarevnost,
- Mrazuvzdornost,
- Pevnost,
- Malá obrusnost,
- Odolnost vůči kyselinám,
- Odolnost vůči posypovým solím,
- Bohatý sortiment.
Barevná škála je velmi bohatá. Můžete si vybrat ze světlých odstínů nebo zklasických cihlově červený či hnědých barevných odstínů.

Žádné komentáře:

Okomentovat