Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Tepelná izolace - zateplování budov

Zateplování budov se stává každý rok častějším. Je to zapříčiněno zejména obrovským nárůstem cen energií, které používáme k vytápění. Pokud se rozhodneme pro izolaci budovy, můžeme ušetřit neskutečných 35% nákladů, které každý měsíc dáváme z naší peněženky na různé typy energií.
Mnoho lidí se ptá, jak vlastně taková izolace respektive celý zateplovací systém funguje. Odpověď je velmi jednoduchá. Kolem budovy se vytvoří ochranná vrstva, která obsahuje minimální množství tepelných mostů, přes které prochází dovnitř studený vzduch. Tímto zmenšením se automaticky sníží riziko srážení vodních par, které se nacházejí na vnitřní straně obvodové stěny. Tato skutečnost zajistí snížení rizika vzniku plísní v celém domě.
Nejčastějším problémem při tepelné izolaci je vybrat si toho správného dodavatele zateplovacího systému. Stačí však jen podrobně projít internet a najít společnost, která má mnoho referencí. Určitě se zkuste zeptat i svých známých, zda v poslední době náhodou nezateplovali.

Zateplovací systém - tepelná izolace
Každá společnost, kterou si vyberete se musí prokázat licencí na zateplování budov od Technického a zkušebního stavebního ústavu a také certifikátem od výrobce zateplovacího systému. Pokud firma těmito dvěma doklady nedisponuje,určitě se jí vyhněte velkým obloukem, abyste to v budoucnu nelitovali.
Každá korektní a kvalitní firma by kromě zateplovacích prací měla zajistit také vytvoření projektové dokumentace, vyřízení stavebního povolení, dodání materiálu, pomoc s financováním a v neposlední řadě postavení lešení u budovy. Pokud firma ve smlouvě poskytne všechny tyto skutečnosti, můžete si být jisti, že se jedná o vysoce kvalitní firmu, se kterou bude spolupráce perfektní.

Žádné komentáře:

Okomentovat