Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Bez čeho se podnikatel neobejde

Podnikání můžeme definovat jako soustavnou činnost vykonávanou samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Laicky řečeno podnikání je činnost, kterou se snažíme dosáhnout zisk.Šikovný podnikatel dostane nápad, v čem by mohl podnikat a začne jej realizovat.Založí si živnost, otevře podnik nebo prodejnu a zaměstná zaměstnanců.

Založení živnosti je v dnešní době poměrně jednoduché a rychlé. Pro získání živnostenského oprávnění budete potřebovat:
- Žádost, která bude obsahovat předmět činnosti a údaje o provozu
- Občanský průkaz

Po podání žádosti má živnostenský úřad 7 dní na vyřízení. Pokud se vám zdá založení si živnosti zdlouhavé a obtížně můžete využít služeb společností, které nabízejí prodej firem. Jde o ready-made společnosti, které jsou založeny za účelem dalšího prodeje, mají splacený základní kapitál, splněny všechny zákonné povinnosti vůči státním orgánům včetně kompletní účetní dokumentace.

Každý správný podnikatel by měl mít svou vlastní kancelář s vybavením. Základem je velký stůl, kvalitní a pohodlná židle a výkonný počítač s tiskárnou. V kanceláří by také neměly chybět skříně, které budou poskytovat dostatek úložného prostoru.
Pokud hodně cestujete neobejdete se bez kvalitního notebooku. V poslední době se oblíbenými stávají tablety, které nahrazují těžké notebooky. Kvalitní a výkonný mobilní telefon by neměl také žádnému úspěšnému podnikateli chybět.Podnikatelé, kteří nesedí jen v kanceláří ale naopak hodně cestují autem se bez handsfree neobejdou. Handsfree je zařízení do auta, které umožňuje podnikatelům telefonování i během jízdy automobilem.

Žádné komentáře:

Okomentovat