Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Cihly Ypor

Cihly Ypor jsou stavebním materiálem, který je složen z více složek, kterými jsou vápno, cement, voda, a samozřejmě elektrárenský popílek, který dodává cihlám šedou barvu. Ypor vzniká v uzavřeném výrobním cyklu a používá se na něj minimální množství energie. Ypor je známý svou kvalitní tepelnoizoláciou a velkou nosností.
Tepelná izolace je kvalitní zejména kvůli uzavřeným makropóry v pórobetonu.Cihly Ypor jsou známé i svou lehkostí, protože je naplněna vzduchem, který zvětšuje materiál až pětinásobně. Celý stavební systém Ypor se vyznačuje svou nízkou pracností, jednoduchostí, ale samozřejmě i rychlým postupem na stavbě.

cihly ypor
Pórovitá struktura, kterou obsahuje zajišťuje to, aby se dal materiál jednoduše opracovávat. Tvárnice můžete upravovat elektrickou vrtačkou, nebo dokonce i jednoduše pilkou, která se používá na dřevo. Nízká hmotnost umožňuje používat Ypor pro nástavby, které chcete přistavit ke starším budovám. Pórobetonové tvárnice je možné používat do výšky až pátého patra.
Cihly ypor se náramně podobají tvárnicím Ytong. Jsou zcela totožné, až na to, že místo ytongový křemičitého písku obsahuje Ypor elektrárenský popílek. V podstatě se jedná jen o konečné zbarvení materiálu. Pokud tedy máte určité zkušenosti sestavebním materiálem Ytong, při ypor buďte připraveni téměř na totožné vlastnosti.
Co se týče finanční stránky u materiálu ypor, vůbec se nemusíte obávat závratných cen, které by Vás zcela při stavbě zničili. Cihly se dají koupit za přijatelnou cenu v každém kvalitním obchodě, který se specializuje na stavební materiál. Na internetu můžete také najít různé nabídky z druhé ruky, přičemž někomu se při stavbě zvýšilo několik kusů tvárnic.

Žádné komentáře:

Okomentovat