Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Zateplení stropu

Pokud patříte mezi vlastníky, nebo obyvatel, kteří žijí ve starších domech, a cítíte,že Váš strop již nesplňuje funkce, které by měl, určitě se rozhodněte pro celulózovou izolaci. Při zateplení stropu dokážete ušetřit neuvěřitelných 35% finančních nákladů, které každý měsíc investujete do cen energií na vytápění.
U starších domech je typický trámový strop. Pokud není dutina mezi trámy vyplněná izolaci, tak strop představuje tepelný most, což způsobuje průnik studeného vzduchu do interiéru Vašeho obydlí. Pokud se rozhodnete tento prostor izolovat a rozhodnete se pro vhodný zateplovací systém, zabráníte unikání stoupajícího tepla do podkroví. Protože nemusíte zateplovat komplet celou fasádu, ale jen strop, ušetříte i na finančních nákladech na energie, ale také na nákladech, které jsou určeny na realizaci prací zateplovacího systému.

Stropní zateplovací systém - zateplení stropu
Investice do zateplovacího systému se Vám vrátí, jako bumerang v průběhu dvou, maximálně tří let. Samotný zateplovací systém dokáže zabránit šíření požáru. Izolace vytvoří uvnitř Vašeho domova perfektní klima v zimě, ale také v letních měsících, kdy se někdy doma nedá ani vydržet. Kromě toho, že izolace bývá zdravotně nezávadná, také dokáže odlákat dotěrný hmyz a hlodavce, jelikož se jedná o materiál, který je přírodní a bez zápachu. Vyhnete se také i plísním vznikajícím při hromadění vzdušné vlhkosti. Při zatečení střechy se nemusíte strachovat o to, že se izolační vlastnosti jen tak vytratí.
Izolaci můžete pokládat dvojím způsobem. Ať už to bude přes betonový potěr, nebo dřevěné laťování. Tento zateplovací systém umožní, že půdu vůbec nemusíte vyprazdňovat, protože vyříznete otvory, které mají rozměry jen 20 x 20 cm. Přes tyto otvory následně nafoukáte izolaci do trámové konstrukce. Celá práce bude trvat maximálně tři až čtyři hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat