Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Stavba domu a jeho cena

Postavit si vlastní dům podle svých představ je pro mnohé mladé rodiny jen touhou či nesplněným snem. V realizací jim ve většině případech brání nedostatek finančních prostředků a tak je rozhodujícím faktorem při výběru vhodného rodinného domu cena a ne představy mladé rodiny o svém vysněném domečku.
Kromě vlastních prostředků je možné při výstavbě rodinného domu použít i prostředky ze stavebního spoření, hypotečního úvěru či ze státního fondu rozvoje bydlení. Je možné tyto formy financování společně kombinovat, čímž se výstavba nebo popřípadě dostavba vašeho domu může výrazně urychlit.
Pokud se rozhodnete postavit si dům svépomocí jeho cena se může snížit až o 40% oproti výstavby domu na klíč.
Nejideálnějším a zároveň nejlevnějším řešením je vybrat si svůj vysněný domeček z některého z katalogů firem, čili "dům na klíč". Na výběr máte opravdu z bohaté nabídky projektů rodinných domů. Pokud však máte zájem a i více finančních prostředků je možné vytvořit si individuální projekt domu, který bude přesně podle vašich představ a individuálních požadavků. Obvykle jde o změny v již existujících projektech, které realizuje samotný architekt. Každá i malá změna v projektu něco stojí a architekt si za svou práci bude žádat nemalé peníze.

Žádné komentáře:

Okomentovat