Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Burza akcí

Před samotným obchodem s akciemi je třeba uvědomit si, co to vlastně akce je.Akce je určitý vlastnický podíl ve společnosti, který odpovídá podílu akcie na celkovém počtu autorizovaných akcií. Když nakoupíte akci, automaticky se stáváte spoluvlastníkem společnosti s dalšími držiteli akcií. Pokud jste vlastníkem máte právo hlasovat na valné hromadě, máte podíl na dividendách a také právo na akciový certifikát.
Prvním krokem při nákupu akcií je vybrat si správného brokera, tedy licencovaného obchodníka s cennými papíry, který má přímý přístup na trh. Při hledání dávejte pozor na faktory, jakými jsou poplatky za zprostředkování obchodu, počet poboček, a spolehlivost on-line aplikací.
Vždy si dávejte pozor na to kolik obchodování vlastně stojí. Realizovaný obchod totiž nestanoví přímo burza, ale licencovaný obchodník s cennými papíry.Nejvýhodnější obchody jsou zpravidla obchody prováděny prostřednictvím internetu. Poplatek se nejčastěji pohybuje v desetinách procent z objemu celého obchodu.
Už dávno je minulostí to, že investovat je možné jen milionové částky. Právě naopak se dostatečně rozjíždí obchod s malými, ale také se středními investicemi. Pokud jste realizátor malé investice, počítejte s minimálním poplatkem z realizovaného obchodu. Proto se nejčastěji na burzách obchoduje s částkami něco přes 100 eur, aby měl pro Vás obchod alespoň nějaký hodnotný význam.
Nejdůležitější částí obchodu s akciemi je najít ten správný čas. Nejvíce se nakupují akcie v případě propadu a následného obnovení růstového trendu. Pokud si chcete obchod správně načasovat, můžete použít různé technické a fundamentální analýzy.

Žádné komentáře:

Okomentovat