Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Postup při stavbě plotu

Stavba plotu je nezbytností, kterou musí absolvovat každý majitel rodinného domu.Můžete si na to najmout různých odborníků, ale určitě to zvládnete úplně sami s naším jednoduchým návodem pro stavbu.
Prvním krokem v případě vlastnění starého plotu je jeho odstranění. Následně musíte udělat základ, kterým je položení sloupků 1 metr do země. Dvojitý rýč je nejvhodnějším nástrojem pro vykopání takto hluboké jámy. Pro stavbu plotu jsou zcela dostatečné okenní překlady. Při osazení sloupku se Vám hodí do ruky hůl na zatloukání. Co je velmi důležitá je zkontrolovat vodováhou, zda sloup je perfektně svislý. Pokud ne tak jámu ještě trochu prodlužte, a nezapomeňte znovu kvalitně osadit. Rozestupy mezi sloupy musí být stejné.

Postup při stavbě plotu

Dalším krokem je připravení bednění z desek. Je dobré ho natřít olejem, v případě pokud byste ho chtěli později demontovat, půjde to mnohem jednodušší. Bednění upevníte kleštěmi a zalijete betonem. Pokud chcete postavit jednoduchý plot, tak vůbec nemusíte přemýšlet nad ocelovou výztuží. Bednění osadíme tak aby navazovalo na sokly a znovu vyplníme betonem. Dobré je občas ho postříkat vodou, aby nevznikaly zbytečné trhliny. Na vrch sloupku se vyplatí udělat čepičku z malty, aby krásně odtékala dešťová voda.
Teď záleží už jen na Vás zda se vydáte cestou drátěného nebo dřevěného plotu.Tato část již však není žádná exaktní věda a určitě to zvládne úplně každý. Stačí natahovat mezi sloupky drát, nebo popřípadě nasadit desky, tak, aby plot splňoval estetickou funkci, ale zejména aby dokázal zabránit vstupu nepovolených osob na Váš pozemek.

Žádné komentáře:

Okomentovat