Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Zateplovací systém pro stropy - tepelná izolace stropu

Zateplovací systém pro stropy - tepelná izolace stropu
Při tepelně špatně izolovaném domě je strop jedno s nejzranitelnějších míst domu. Překonají jej pouze okna. Ve starších domech se velmi na izolaci nemyslelo. A když se myslelo, tak nepříliš správně. Dostupné materiály této nepříznivé situaci pouze pomáhali.
Dnes jsou ceny energií na vysoké úrovni a investovat do tepelných izolací se vyplatí. Nově postavené domy jsou navrhovány s ohledem na nejnovější požadavky na tepelnou izolaci. Staré domy je třeba dodatečně izolovat.
Stropy starých domech jsou většinou postaveny na dřevěných nosných trámech. Zobou stran jsou tyto trámy otlučené deskami. Ze spodní strany tyto desky tvoří strop a z vrchní strany podlahu. Na spodní desky se přibíjeli rákosové rohože, na které se později upevňovala omítka. Do volného prostoru mezi dvěma vrstvami desek se obvykle sypala struska v domnění dobré tepelné izolace.
Jedním z řešení tohoto stavu je kompletně vyměnit celý strop. Toto řešení je víceméně nutné, pokud je snaha o obývání místnosti nad izolovaným stropem. Druhé řešení je daleko jednodušší, nic není třeba rozebírat či předělávat. Při tomto zateplovacím systému se využívají pěnové materiály, které se foukají do volného prostoru ve stropě domu. Nutné je pouze odstranění škváry a vytvoření prostory pro foukání materiálu.

Žádné komentáře:

Okomentovat