Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Zateplení domu

Zateplení domu je úkon, který nám v podstatě vydělává peníze. Když si vezmeme do úvahy komplexní izolaci celé stavby, tak čísla jsou následující. Při zateplení stropu ušetříme 35% energie, u fasády 30 - 40%, plochá, nebo sklonitá střecha dokáže ušetřit 30%, a pokud zakoupíme nová okna, vzniká dalších 30% k dobru. Sami si spočítejte, jaké obrovské množství finančních prostředků nebudete muset měsíc, co měsíc dobrovolně odvádět energetickým společnostem.
Při zateplení celého domu je dobré uvědomit si to, že zateplování nezačíná tím, že se před Vašim panelovým, nebo domem postaví lešení. Při izolaci je třeba v prvé řadě udělat vysoce kvalitní přípravu tak, aby při samotném zateplování nevznikaly žádné problémy. Také aby konečný výsledek byl doslova perfektní, a aby se sloučila kvalitativní, ekonomická a estetická stránka izolace.

zateplení domu
Důležitým krokem ke kvalitnímu zateplení je zpracování projektové dokumentace s kvalitním zateplovacím systémem. Projektová dokumentace je v podstatě základním pilířem samotné izolace. To na co se zanedbá při dokumentaci, se může později negativně projevit při realizaci zateplovacího systému. Pokud se chcete přesvědčit o dokonalosti, dejte stavební dokumenty prostudovat odborníkovi na zateplovací systémy, který Vám již řekne, jaké jsou klady a zápory daného projektu.
V našich podmínkách existují zejména dva způsoby zateplovacího systému, které nejvíce vyhovují. Jsou to polystyrenové desky a desky z minerální vlny. U obou zateplovacích systémů platí, že se připevňují na fasádu lepením a rozpěrnými hmoždinkami. Při povrchové úpravě se použije vyztužovací omítka a nakonec tenkovrstvá omítka.Při samotném zateplování vždy hledejte kvalitní stavební firmu, která již působí na trhu několik let a má ve společnosti dobré jméno.

1 komentář:

  1. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Přidejte se k úspěšným - Spojte se s více než 4,000,000 investorů a obchodníků ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat