Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Tepelná izolace Isover

Tepelná izolace Isover
Isover je název společnosti a zároveň obchodní značka velmi často používaného tepelně izolačního materiálu. Společnost Isover je členem nadnárodní skupiny Saint-Gobain. Tato společnost je největším světovým výrobcem izolačních materiálů na bázi skelné vlny. Firma Sait-Gobain byla založena v roce 1665 a jejím prvotním účelem bylo dodávat zrcadla do královského paláce Versailles.
Použití minerální vláken, jako je Isover, je považováno za velmi vhodnou volbu při tvorbě tepelné pohody vnitřního protředí. Díky tomuto materiálu lze velmi výrazně snížit tepelné ztráty budovy. Při obvodových stěnách je toto snížení na úrovni přibližně 50%.
Jednou z největších výhod materiálů z minerálních vláken je jejich paropropustnost.V jazyce laiků se tomuto často říká "že dům dýchá".
Absorpční vlastnosti vláken Nobasil se kromě tepelné izolace projeví i při zvukové izolaci. Minerální vlákna dokáží účinně snížit vnější hluk, ale i hluk přicházející ze sousedních místností.
Z hlediska požární bezpečnosti jsou materiály na bázi Isover vhodné na izolacibudov. Při požáru nedochází přes Isover k šíření požáru a na jeho povrchu nedochází k vytváření toxických látek.
Isover patří mezi velmi ekologické výrobky. Isover je vyráběn ze zdroje, který je prakticky nevyčerpatelný. Všechny součásti výrobků z Isover jsou recyklovatelné a dají se znovu použít.

Žádné komentáře:

Okomentovat