Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Způsoby tepelná izolace

Tepelná izolace je skloňován v médiích poměrně často. Souvisí s jinou velmi populárním tématem. S globálním oteplováním. Svět se snaží šetřit energie, aby zachránil naši atmosféru od neodvratitelných změn. Toto šetření se snaží stát dosáhnout i zvyšováním cen energií prostřednictvím daní. Vyšší ceny energií motivují lidi všímat si i takové věci, jako je tepelná izolace domu.
V minulosti se tomuto velká pozornost nevěnovala. To je také důvod, proč mnohé starší domy jsou velmi slabě izolované. Panelové domy jsou v současnosti v procesu tepelné izolace ze zdrojů eurofondů. Majitelé rodinných domů takovou podporu však nemají.
Tepelně izolovaný dům může ušetřit zhruba 40 procent energií na vytápění. Takto se investice do tepelné izolace obvykle vrátí v průběhu několika let. Největší problém s úniky tepla mají okna. Dalším významným kanálem ztráty tepla je strop a střecha. Nejjednodušší, co je možné udělat pro tepelnou izolaci domu, je jednoduše vyměnit všechna okna domu. Je to rychlé a pohodlné.
Na izolaci se používá několik materiálů. Každý má jiné vlastnosti a každý se používá k izolaci jiné části domu. Nejčastěji se používají následující: polystyren,pěnový polyuretan, pěnové sklo, pěnový polyetylén, perlit, dřevěná vlna a minerální vlna.

Žádné komentáře:

Okomentovat