Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Zateplování budov

Ušetřete náklady na vytápění během zimních měsíců a zateplete si svůj dům. Zateplením snížíte své náklady na vytápění až o 35%. Zateplením se vytvoří kolem budovy ochranná vrstva s minimálním množstvím tepelných mostů. Zateplením také snížíte riziko srážení vodních par a tím současně následný vznik plísní.
Dnešní moderní doba přináší množství nových a kvalitních zateplovacích materiálů.
Nejrozšířenější a nejpoužívanější izolační stavební materiál je pěnový polystyren. K výhodám tohoto izolačního materiálu patří mnohostranné využití v konstrukcích staveb, zdravotní nezávadnost, nízká hmotnost a jednoduchá manipulace při realizaci.
Na zateplování budov se používají i tvrdé desky z minerální vlny, které jsou určeny především na izolace fasád, plochých střech a podlah. Tento materiál dobře snáší vysoké teploty až do 700 ° C. Tato minerální vlna je díky vysoké odolnosti proti tlaku vhodná pro použití jako izolace na zatěžovaných plochách.
Nejlepší tepelněizolační vlastnosti má pěnový polyuretan. Rozlišujeme měkký polyuretan, který se ve stavebnictví téměř vůbec nepoužívá, a tvrdou polyuretanovou pěnu. Právě tato polyuretanová pěna je vhodná na zateplování střech, stěn suterénů a všude tam, kde nemusí být izolace chráněna proti vlhkosti.
Novinkou v zateplování je ekologická minerální vlna. Minerální vlna má vynikající objemovou stálost, je pevná a nemění svůj tvar. Používá se na izolaci obvodových konstrukcí, na izolaci podlah nebo stropů i na izolaci rovných a šikmých střech.Minerální vlna vyrábí v různých tloušťkách a to v rozpětí od 4 do 30 cm. Při práci s tímto zateplovacím materiálem je třeba dodržovat přísná bezpečnostní opatření.Samozřejmostí jsou pracovní rukavice, které chrání před poraněním.
K méně používáním patří pěnové sklo, které je vysoce odolné vůči extrémním teplotám.Vyznačuje se vysokou pevností v tlaku. Své využití najde zejména tam, kde se izolace zatěžuje a na izolaci stěn, které jsou vystaveny působení vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat