Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Izolační materiály Nobasil

Mezi hlavní světové témata dnes patří globální oteplování. V rámci boje proti němu se vlády snaží lidi motivovat k šetrnosti s energiemi. Motivují je finančně. Energie jsou zatíženy vyššími daněmi a jsou proto jsou i dražší. Velké množství energie se spotřebuje během zimní topné sezóny. Jedním z hlavních projektů Evropské unie je zvýšit tepelnou efektivitu budov.
Nobasil je tepelně izolační materiál vyráběný na Slovensku společností IZOMAT a.s. Tato firma má na Slovensku velmi bohatou historii. Souvisí to s rozvojem sklářství na Slovensku, který nastal již v 14. století. Nová Baňa, kde IZOMAT sídlí, byla jedním ze sklářských center tehdejšího Slovenska. Sklářská výroba prošla v Nové Bani různými problémy, avšak zachovala se dodnes ve své nové podobě, ve výrobě izolačních materiálů. IZOMAT byl v roce 1998 začleněn do divize Dämmen,která je společným podnikem rakouského RADEX Heraklith International AG a slovinské Termo, dd Škofja Loka.
Nobasil se prodává v tvarech desek, pásů nebo rohoží. Životnost výrobků Nobasilje neomezená a všechny produkty jsou zdravotně nezávadné. Nobasil je lehce řezatelný a tvarovatelný. Všechny produkty, které nesou název Nobasil jsou hydrofobizované a difúzní. Tepelněizolační výrobky Nobasil jsou vhodné i došikmých střech, rovných střech, podlah či do obvodových stěn.

Žádné komentáře:

Okomentovat