Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Izolace balkonu

Izolujeme balkon
Balkony byly vždy velmi oblíbené doplňky bytů. Čas to nezměnil téměř vůbec. Poptávka po balkonech zůstává a byty s balkony se prodávají za vyšší ceny. Ne vždy je však konstrukce balkonů kvalitní. K balkónu se často přistupuje jako k druhotné části domu a proto při jeho stavbě se často vyskytují chyby.
Tyto omyly v konstrukci obvykle souvisejí s izolací. Balkon by měl být dobře izolován vůči únikům tepla a vůči průnikům vody. Termoizolace má význam z pohledu nákladů na vytápění. Při hrubé stavbě je třeba dbát na to, aby se nevytvářely tepelné mosty. Nejnovější stavební postupy tomuto účinně předcházejí. Při termoizolaci balkónu hrají osobitou roli okna a balkónové dveře. Hlavně balkonové dveře by měly velmi dobré termoizolační vlastnosti. Velmi choulostivá je dolní část dveří a prostor mezi dveřmi a balkónovou plochou.
Při stavbě balkonu se často zanedbávají různé detaily, které později umožňují vodě snadný vstup na balkónových materiál. Taková voda dokáže velmi výrazně zkrátit životnost balkónu. Při stavbě balkonu je důležité sledovat, aby hydroizolační fólie pokrývaly opravdu celou plochu balkonu. Větší balkony by měli mít vytvořen vlastní drenážní systém.

Žádné komentáře:

Okomentovat