Konopný seznam

pondělí 8. srpna 2011

E-cigareta a e-liquid - netradiční chuť cigarety.


Elektronická cigareta a e-liquid
E-cigareta jako taková se v poslední době těší opravdu velké popularitě. Kromě toho, že šetří finanční prostředky, je možné ji kouřit i v prostorách, kde je jinak kouření zakázáno, je svým způsobem i méně škodlivá a tuhým kuřákům může dopomoci ke snížení intenzivity jejich zlozvyku. S pojmem e-cigareta se spojuje také o něco méně srozumitelný pojem e-liquid. Nezainteresovaným lidem je tento výraz ve většině případů neznámý. Proto se na něj podíváme blíže. E-liquid je kapalina, která slouží k doplňování náplní pro e-cigarety. Obsahuje zejména nikotin, propyleglykol, kyselinu mléčnou a určité množství alkoholu apotravinářské aroma.

Z posledně jmenované potravinářské aroma vyplývá, že e-liquid se vyrábí ve více příchutích. Uživatelé e-cigaret jsou nároční a proto se e-liquid vyrábí např. i s ananasovou, banánovou, citronovou, hroznovou, jablečnou, jahodovou,kávovou, kokosovou, manga, skořicovou nebo dokonce cherry příchutí. Kromě příchutí se e-liquid liší iv intenzitě nikotinu, kterou obsahuje. Podle toho se dělí na kategorie none, low, medium a high. Protože někteří lidé jsou alergičtí na propylengykol, vyrábí se i e-liquid, ve kterém ho nahrazují především rostlinné oleje. E-liquid se vyrábí a balí do balení s různým objemem. Nejběžnější sp 12 a 20 ml lahvičky. Na trhu však seženete i větší 40 ml balení.

1 komentář:

  1. I believe nitecore sc4 superb charger is one powerful ecig starter kit, that produces more vapor than you'll ever need. On the other hand, it is quite a simple product as well, really easy to use. To sum it up, nitecore i8 multi-slot charger works great and lasts for a long time. Definitely our #1 pick and we vape it all the time.

    OdpovědětVymazat