Konopný seznam

pondělí 8. srpna 2011

Tábory děti milují

Je až překvapující, jak jsou u nás dětské tábory oblíbené. Tábory mají dlouholetou tradici. Rodiče dnešních dětí jezdili na tábory, zažili na nich spoustu zábavy, poznali spoustu přátel a odnesli si pěkné vzpomínky. Je pochopitelné, že i dětem chtějí dopřát jen to nejlepší.
Je to jedna z mála příležitostí, jak dostat dítě na delší dobu od počítače, možnost, aby dítě poznalo přírodu a začalo se dožadovat pravidelných procházek a turistiky. Za poslední roky se tábory samozřejmě značně proměnily. Jsou více tématické, používají se důmyslné kostýmy a také vedoucí jsou profesionálnější.Pojďme se na některé tématické tábory podívat zblízka.
Dlouhodobě jsou oblíbené tradiční sportovní tábory. Ty jsou určeny pro sportovně nadané a aktivní děti, které touží po sportovním vyžití. Na sportovních táborech se hrají míčové hry jako je fotbal, nohejbal, basketbal, chodí se plavat, na túry zda se hraje tenis. Pravidelně se pořádají různé turnaje o drobné ceny. Vrcholem sportovního táboru je olympiáda.
Pro milovníky tance jsou určeny taneční tábory. Na nich bývají přítomni taneční instruktoři, sál a další potřebné zázemí. Učí se zde populární styly jako je hip-hop, StreetDance zda také méně oblíbené klasické společenské tance. Tanec je doplněn různými společenskými hrami a také výlety do přírody. Ti, kteří rádi kreslí, přijdou na chuť výtvarným táborem. Programem je malování, modelování, tvorba dárků, kostýmů či masek. Z nasbíraných výrobků se pořádají výstavy, kde se hodnotí nejlepší umělecké dílo. Nadšence do cyklistiky máte možnost přihlásit na cyklistické tábory. Na své si přijdou jezdci na silničních a horských kolech.Program bývá doplněn sporty, koupáním a dalším vyžitím. Jako podmínka účasti bývá vlastní kolo v dobrém stavu s odpovídajícím vybavením. Fyzická náročnost tras bývá volena podle věku dítěte. Dále máte možnost své dítě přihlásit do táborů zaměřených na sebeobranu, outdoor, zpěv, sci-fi a dalších několik desítek témat.

Žádné komentáře:

Okomentovat