Konopný seznam

pondělí 8. srpna 2011

Elektronická cigareta byla vynalezena v Číně.

Snad netřeba připomínat, že kouření je pro kuřáky i nekuřáky obtěžující. Není ojedinělé, že nekuřáci se stávají pasivními kuřáky. Také kuřáci si nemohou zapálit cigaretu kdekoliv, nemluvě o tom, jaká je škodlivá. Elektronická cigareta byla vynalezena v Číně.

Tato cigareta nehoří, proto se do organismu nedostávají zdraví škodlivé látky jako například dehet. Uvolňuje se jen vodní pára s obsahem nikotinu. Nedochází k obtěžování okolí kouřením, protože tato cigareta nemá žádnou vůni.

Jak tato e-cigareta funguje?

Tato e-cigareta slouží především k zdravější a rychlejší odvykání cigarety. Jakmile si kuřák potáhne z cigarety, atomizér se rozpálí na teplotu, kdy se začne nikotinová náplň vypařovat a kuřák dostává do plic jen nikotinovou páru. Dávky nikotinu může snižovat a tak přestat s kouřením úplně.

Skládá se z hlavní části a to z nikotinové tobolky, která obsahuje tekutou náplň s nikotinem. Je na každém, jaké množství této tekutiny si do ní přidá. Další části e-cigarety jsou náustek, inhalátor, rozprašovač vodní páry, mikroprocesor, baterie.

Elektronické kouření začíná spuštěním mikroprocesoru. Tento procesor zareagujena potažení kuřáka. Zapne se rozprašovač, který tepelně promění nikotin v kapsle na páru. Tuto páru pak kuřák vdechuje.

Kromě výhod jako jsou pomalé odvykání cigarety, zdravější kouření přenáší tato cigareta i výhody jiného a to například že tato e-cigareta se dá kouřit i v letadle, nebo na čerpací stanici.

1 komentář:

  1. I believe paranormal dna75c is one powerful vape sub ohm tank, that produces more vapor than you'll ever need. On the other hand, it is quite a simple product as well, really easy to use. To sum it up, joyetech atopack penguin se works great and lasts for a long time. Definitely our #1 pick and we vape it all the time.

    OdpovědětVymazat