Konopný seznam

pondělí 8. srpna 2011

E-cigareta vás odnaučí kouřit

Kouření škodí zdraví. Ukažte nám ale jediného kuřáka, kterého tato věta odradila od cigarety. Pokud se ještě stále nevíte zbavit pachuti v ústech od nikotinových žvýkaček, a na rukou vám chybí chlupy po nesčetných stržení nikotinových náplastí, možná je čas vyzkoušet proti kouření něco jiného. Co takhle cigaretu?

A klidně si ji dopřejte v divadle uprostřed představení, v autobuse či v slušném nekuřáckém podniku. Když k vám přiběhne zmatený číšník, znalecky se usmějte a nechte ho, ať se podívá blíže. To, co tak požitkářský držíte v ruce sice vypadá, kouří a chutná jako cigareta, ale ve skutečnosti jde o šikovné elektronické zařízení.

E-cigareta vás nepřipraví o slastný pocit vyfukování obláčků kouře, ani o nikotin. Obírá vás jedině o toxiny. Do těla se totiž prostřednictvím této e-cigarety nedostane žádný z přibližně 60 karcinogenů, které klasická cigareta obsahuje.

Technologie e-cigarety umožňuje přeměňovat tekutý nikotin na neškodnou nikotinovou páru, která připomíná cigaretový kouř. Zařízení funguje jako inhalátor.Do nitra umělé cigarety vložíte místo tabáku speciální náplň, aromatickou esenci a můžete kouřit bez obav o zdraví sebe či svého bezprostředního okolí.

Když se snažíte dát cigaretám jednou provždy sbohem, můžete si postupně vybírat náplně se stále nižším až nulovým obsahem nikotinu, což usnadní proces odvykání. Na e-cigaretě odrazuje akorát vyšší cena, ale pokud počítáte s tím, že tato věcička na baterky u vás co chvíli nahradí krabici cigaret denně, investice se vám vrátí.

Praktické je také to, že pokud přesedláte na e-cigarety, nemusíte více lovit v kapsách zápalky a zapalovače. Stačí když cigaretu nezapomenete průběžně nabíjet.

Žádné komentáře:

Okomentovat