Konopný seznam

pondělí 8. srpna 2011

Investice do diamantů

Investoři na trzích hledají neustále alternativní formy investování. Je to zapříčiněno zejména vysokou volatilitou na finančních trzích. Existuje mnoho možností, jakým způsobem investovat. Ať už je to zlato, drahé kovy, umělecká díla, nebo diamanty.Dnes se budeme zabývat investicemi do diamantů.
Většina diamantů, které se na trhu nacházejí, slouží na výrobu šperků. Jejich vlastnosti je však předurčují i na široké využití v průmyslu. Kromě všeho co bylo zmíněno se diamanty využívají, jako předmět sloužící k investování.
Pokud se rozhodnete investovat do samotných diamantů, musíte se mít na pozoru před některými faktory, které investice ovlivňují. Základní charakteristiky diamantu jsou takzvané 4C. Je to cut - brus, colour - barva, clarity - čistota a carat - hmotnost v karátech. Každý jeden pravý diamant disponuje těmito čtyřmi vlastnostmi, které se nacházejí na osvědčení, které jsou vydávány mezinárodně uznávanými společnostmi.
Pro správnou investici, je také třeba znát původ samotného diamantu. Jde vpodstatě o to, aby se na trh nedostaly diamanty, které pocházejí z nelegálního trhu zAfrických zemí, kde různé odbojové hnutí ilegálně prodávají surové diamanty a z peněz, které vydělají se investuje do teroristických konfliktů.
Při investování do diamantů si dávejte pozor na kurzové riziko. Jde o to, že cena pro investory je vždy uváděna v dolarech. Proto je nutné, aby každý počítal se změnou kurzu dolaru. Jednou nevýhodou, kterou při diamantech můžete najít je to,že mají velmi nízkou likviditu. Proto se nedají příliš srovnávat s akciemi nebo jinými investičními nástroji.

Žádné komentáře:

Okomentovat