Konopný seznam

pondělí 8. srpna 2011

Elektronická cigareta a e-liquid

Elektronická cigareta neboli e-cigareta je čínský vynález. Málokdy se stane, že věci, které se vynaleznou, se hned dostanou na trh. Dnes se e-cigareta těší oblibě. Není se co divit. Je to levnější způsob kouření a dokonce by se mělo stát, že kuřáksi postupně odvyknout kouření. Jak to ale funguje. Náplní je e-liquid. Je to kapalina, která se při používané e-cigarety zahřívá a vzniká pára.

Z čehož vyplývá že k samotnému spalování nepřichází jako u klasické cigaretě.kuřák tak vdechuje ne kouř ale páru. Náplň, tedy e-liquid je složena z chemických kapalin, ale v první řadě obsahuje i aromatické látky, potravinářské aroma, které chutnají jako cigaretový tabák. Jak je to ale s nikotinu? Obsah nikotinu závisí na náplni. Ta může obsahovat více nebo méně. Její obsah se uvádí v miligramech na jeden mililitr. Běžné obsahy jsou 0mg, 6mg až 24mg.

Pokud klasické cigarety jsou zdraví škodlivé, způsobují rakovinu plic a jiné závažné choroby, e-cigareta snižuje zdravotní rizika. A nejen to. Pokud se vám stalo, že vedle vás šel kuřák a vám to vadilo, při e- cigaretě se vám to už nestane. Kouření e-cigarety neomezuje okolí svým zápachem akouřem z tabáku. Je to způsobeno párou, která se vytváří při jejím používání. Tím,že elektronické cigareta se neodhazují na zem, je jasné, že takové kouření snižuje možnost založení požáru a na chodnících se tak nemusí hromadit nedopalky. E-cigareta není určena na odvykání kouření, ale především pro kuřáky, kteří chtějí kouřit šetrnější. Taková e-cigareta se skládá ze tří částí. Jsou jimi:

1. baterie - v ní se nachází baterie a elektronika
2. atomizér
3. patrona s náplní e-liquid

1 komentář:

  1. I believe ijoy captain rta is one powerful ecig starter kit, that produces more vapor than you'll ever need. On the other hand, it is quite a simple product as well, really easy to use. To sum it up, ijoy captain s works great and lasts for a long time. Definitely our #1 pick and we vape it all the time.

    OdpovědětVymazat