Konopný seznam

pondělí 8. srpna 2011

Investování na burze

Investování na burzách se stává stále častějším úkazem. Investoři přemýšlejí, zda se investice na burzách více vyplácejí na Slovensku, nebo někde za hranicemi.Posledním trendem je investování zejména na burzách západní Evropy, nebo Spojených států. Jelikož žijeme v 21. století, možnosti drobného investora jsou mnohem větší, než tomu bylo například před 15 lety.
Před samotným investováním na zahraničních burzách je třeba si uvědomit pár základním faktů. Zamyslete se nad tím, zda se zajímáte o nové instrumenty, které se zatím na domácích trzích nenacházejí a také zda byste chtěli Vaše portfolio zvětšit o akcie největších světových firem. Pokud na obě otázky odpovídáte ano, je čas začít investovat.
Je třeba dobře se rozhodnout pro ten správný trh, na který byste rádi vstoupili.Žijeme v době kdy není žádným problémem obchodování prostřednictvím elektronických platforem na více trzích. Toto však častokrát bývá velkou chybou. Je dobré zaměřit se jen na několik trhů, které budou pro Vás primárním cílem.
Pokud jste si už vybrali dané zahraniční trhy, určitě se snažte zjistit co nejvíce o daném burzovním systému a o pravidlech trhu. Zahraniční burzy jsou mnohem vyspělejší, než ty lokální a proto je třeba o nich všechno naučit, abyste při investování byli úspěšní.
V každém případě se seznamte se všemi možnými riziky dané burzy, abyste v budoucnu zbytečně nelitovali. Totiž vstup na zahraniční trh bere mnohem větší rizika, než při našem domácím investování. Proto buďte obezřetný a snažte se seznámit s každým jedním rizikem, které Vám bezprostředně hrozí.

Žádné komentáře:

Okomentovat